ICT Expense Management (IEM)

De ICT kosten (per medewerker) nemen ieder jaar toe en maken een significant onderdeel uit van de totale bedrijfskosten. Door de complexiteit en de onderlinge verwevenheid van ICT contracten is het voor de financiële en operationele afdelingen van organisaties veelal zeer tijdrovend (en soms zelfs onmogelijk) om alle eenmalige (project)kosten, jaarlijkse (licentie)kosten en maandelijkse (abonnement/verbruik)kosten op het gebied van ICT te analyseren, te controleren en beheersbaar te maken.

ICT Expense Management (IEM) omvat alle activiteiten gericht op het in beeld brengen en beheersen van uw ICT kosten. IEM van First Resultancy geeft organisaties op basis van maatwerk rapportages en dashboards periodiek inzicht in de financiële samenhang van ICT contracten, jaarlijkse licentiekosten,  maandelijkse verbruikskosten en eenmalige projectkosten.

Door dit inzicht is optimalisatie mogelijk. Optimalisatie wordt ondermeer bereikt door het proactief corrigeren van fouten in facturen en het wijzigen van contractvoorwaarden of afgenomen ‘bundels’ met licenties, maar ook door het creëren van meer financiële bewustwording bij eindgebruikers en afnemers van bijvoorbeeld cloud diensten, door maandelijks rapportages omtrent de kosten van deze diensten naar individuele medewerkers en hun managers te sturen.

Wilt u meer financieel overzicht en grip op uw ICT kosten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten over Contractmanagement?

Heeft u een vraag?

Wilt u weten wat First Resultancy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een email.