Agile (Scrum / SAFe)

De laatste jaren zijn Agile (wendbaar) projectmanagement methodieken steeds meer een gemeen goed geworden. Kleine wendbare multiskill teamleden (bv DevOps of Scrum teams) werken samen om in een vaste tijdperiode (genaamd bv een Sprint) van bijvoorbeeld 2 of 3 weken een test/review waardig onderdeel van een project op te leveren aan de klant. Deze kan dan direct zijn feedback geven en eventueel aanpassingen doorgeven.

Een Product Owner werkt samen met de klant en het scrum team om de lijst met de ontwikkelen onderdelen (features) of aanpassingen telkens te prioriteren. Het Scrum team kiest de te bouwen items voor de komende Sprint. Zo groeit het product met elke Sprint richting het gewenste product voor de klant.

Agile werken heeft een grote vlucht genomen in de software ontwikkeling – maar is inmiddels gemeengoed in heel veel andere bedrijfstakken.

Als er meerdere Scrum teams zijn die individueel onderdelen ontwikkelen voor een groter project – dan kan het goed zijn om over deze teams een coördinatie framework neer te leggen. Dit kan bv Prince2 Agile zijn maar ook het SAFe (Scaled Agile Framework). Scaled Agile Framework is een set van organisatie- en workflowpatronen die bedoeld zijn om bedrijven te begeleiden bij het opschalen Lean en Agile projecten.

Wilt u uw IT en Telecom projecten ook ondersteunen door gecertificeerde projectmanagers van First Resultancy, neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten over Projectmanagement?

Heeft u een vraag?

Wilt u weten wat First Resultancy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een email.