"We staan er eigenlijk niet bij stil, maar zonder ‘zakelijk vertrouwen’ worden resultaten niet of slechts moeizaam bereikt."

Zakelijk Vertrouwen

In alle ICT projecten, samenwerkingsverbanden, outsourcingstrajecten, persoonlijke relaties, is ‘vertrouwen’ een onderbelichte factor. Weinig vertrouwen geeft een ‘belasting’ in geld en tijd; de kans van slagen wordt hierdoor klein. Veel vertrouwen geeft ‘dividend’, meer resultaat, kortere doorlooptijden en succes.

First Resultancy werkt volgens “The Speed of Trust” (gedachtegoed van Stephen Covey), en voegt daarmee het component ‘Zakelijk Vertrouwen’ toe binnen haar IT en Telecom projecten.

Hiermee zijn we in staat om de prestaties van projecten en teams te maximaliseren.

Bij de begeleiding van IT en Telecom projecten focussen wij niet alleen op de ‘harde kant’ (metrics), maar tevens op ‘zakelijk vertrouwen’. Hierdoor laten wij  projectteams optimaal (samen)werken en behalen wij maximaal rendement.

De basis is om met een team van mensen naar een optimaal resultaat toe te werken. Te vaak zien wij dat bij inkoop- en project implementaties van IT en Telecom trajecten, het gewenste resultaat moeizaam of niet volledig bereikt wordt.

De oorzaak is vaak terug te voeren op verwachtingen en samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer die er op papier wel is, maar in de praktijk niet wordt waargemaakt. Ook kunnen bedrijfsculturen totaal niet matchen waardoor een gebrek aan vertrouwen ontstaat.

De uitkomst hiervan is een achterblijvend resultaat, vaak voorafgaand door een gebrek aan vertrouwen en als gevolg hiervan een teleurstellende samenwerking (en nog minder vertrouwen…), frustraties in beide ‘kampen’, extra kosten en doorlooptijden.

Vooraf moeten verwachtingen en samenwerking goed met elkaar worden afgestemd en moet veel aandacht worden besteed aan het project vanuit de verschillende disciplines en stakeholders. Om tot het meest optimale resultaat te komen is de manier van samenwerking, priorisering en daarmee het creëren van transparantie, essentieel om tot een goed resultaat te komen.

Meer weten over ons?

Heeft u een vraag?

Wilt u weten wat First Resultancy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een email.