Projectmanagement volgens de Best Value Approach methode

Naast het projectmanagement op basis van Prince2 hanteren wij binnen First Resultancy ook de Quality Assurance methodiek die afkomstig is uit Best Value. Indien u kiest voor Best Value als inkoopmethodiek dan draagt onze projectmanager zorg voor de implementatie conform de richtlijnen van het Best Value proces.

Wat is uniek aan de uitvoering bij Best Value?

Tijdens de uitvoering neemt de leverancier de leiding over het project. Dit is een duidelijk verschil met een traditioneel implementatietraject. De leverancier is verantwoordelijk voor het risicomanagement van alle risico’s. In een wekelijkse rapportage worden afwijkingen in tijd en geld en waarschuwingen voor eventuele opdrachtgeverrisico’s gemonitord. Hierin houdt de leverancier ook de prestatie-indicatoren van het project bij. Binnen Best Value is de leverancier de expert en zal de First Resultancy projectmanager vooraf met de opdrachtgever het projectplan toetsen op kwaliteit. Tijdens het project zal de projectmanager zich vooral bezig houden met het bewaken van de voortgang en de wekelijkse rapportage.

Meer weten over Projectmanagement?

Heeft u een vraag?

Wilt u weten wat First Resultancy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een email.