ICT Leveranciersmanagement

Wat is ICT leveranciersmanagement? Een belangrijk onderdeel van ICT contractmanagement is ICT leveranciersmanagement. First Resultancy inventariseert voor u wat de huidige prestaties van uw ICT leveranciers zijn in relatie tot de gemaakte afspraken. Tevens beoordelen en classificeren we uw ICT leveranciers op basis van een aantal criteria, waaronder hun prestaties per ICT contract versus de gemaakte afspraken, het belang van de leverancier voor uw bedrijfsvoering en het belang van hun dienstverlening voor uw primaire bedrijfsproces. Indien gewenst stellen we voor u een Kraljic matrix op, waarin al uw ICT leveranciers zijn opgenomen zodat u in één oogopslag inzicht krijgt in het belang van iedere ICT leverancier voor uw organisatie. De classificatie van ICT leveranciers dient, in verband met de snelle ontwikkelingen in de ICT markt, jaarlijks herzien te worden op basis van een standaard leveranciersbeoordeling door contract managers, ICT beheerders en eindgebruikers. Hulp nodig bij het ICT inkoop management van leveranciers. Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Door deze professionele opzet van ICT leveranciersmanagement, ontstaat de mogelijkheid om een helder leveranciersbeleid op te stellen en de prestaties van uw leveranciers structureel te verbeteren en hun ontwikkeling te volgen. Hierbij is een juiste Governance, waarbij de juiste medewerkers van uw organisatie met de juiste medewerkers van de ICT leverancier in de juiste frequentie contact met elkaar hebben onontbeerlijk, evenals een goede escalatieprocedure op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Professioneel ICT leveranciersmanagement

Met professioneel ICT leveranciersmanagement brengt u ICT leveranciers onder controle, waardoor het ook eenvoudiger wordt om hun prestaties onder controle te brengen en te houden. Op basis van een uitgebreide  inventarisatie en analyse van uw ICT leveranciers, stellen we samen met u een optimalisatie plan op voor uw ICT leveranciers en adviseren wij u van welke ICT leveranciers u het beste afscheid kunt nemen, met welke ICT leveranciers u de relatie dient te verbeteren en met welke ICT leveranciers u het beste kunt heronderhandelen om hun prestaties te verbeteren.

Wilt u snel een forse verbeterslag maken op het gebied van ICT leveranciersmanagement? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Meer weten over Contractmanagement?

Heeft u een vraag?

Wilt u weten wat First Resultancy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een email.